UNIVERZÁLNÍ  SMĚS  NA  VÝROBU BELGICKÝCH VAFLÍ a PALAČINEK

  

V každé cukrárně, bistru, či rychlém občerstvení v zimních období nesmí chybět Vafle, palačinky a crépes. Vždy si najdou v každou denní dobu a při každé příležitosti nadšené strávníky. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá. Při použití Naší směsi se dají za okamžik vykouzlit přímo mistrovská díla s lahodnými náplněmi a zároveň svůdná pro oči. Na své si přijdou zastánci ovocných a sladkých variant, stejně jako milovníci pikantních a kořeněných chutí.

vafle a palacinky

 

Receptura při použití Našeho koncentrátu Směsi "VAFLE a Palačinky"

název suroviny VAFLE (g) Palačinky (g)
Koncentrát "VAFLE" 1000 500
Pšeničná mouka typ 500 0 500
mléko 0 1000
olej 230 40
voda cca 900 cca 800*
celkem cca 2130 cca 2840*

* palačinkybudou nadýchanější, pokud místo běžné vodypoužijete vodu perlivou.

 

Všechny složky těsta podle uvedených receptury vložte do mísy a promýchejte, následně je pak vyšlehejte cukrářským šlehačím strojem nebo mixérem zhruba 4 - 6 min. Těsto vylijte do formy na vafle a pečte přibližně 4 - 5 minut při teplotě 210 - 230 °C. V případě palačinek těstovylijte na páneva smažte z obou stran. uschovrjte v suchém a vzdušném místě při teplotě pod 20 °C.

 

Výroba Vaflí

 

vafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinkyvafle a palacinky