Zmrzlinovou směs lze připravit i studenou cestou, při použití nezávadné filtrované vody, nebo balené vody. Po naředění nechte směs 10 min. odležet. Příprava za studena nemá žádný vliv na kvalitu a chuť zmrzliny.
Voda k přípravě směsi se musí vařit nejméně 10 min. a následně vychladnout na okolní teplotu. Koncentrát zmrzliny vsypte do vody a míchejte cukrářskou vařečkou, až dosáhnete stejnorodou směs. Připravenou směs nechte na 15 min. postát a následně zamrazit. Před nalitím do zásobníku mrazírenského stroje směs řádně promíchejte. Zásobu zmrzlinové směsi uskladněte v chladírenském boxu při teplotě od 0 ˚C do + 5 ˚C – nejdéle však 24 h. Během uchovávání směsi v zásobníku mrazírenského stroje se připouští pasterizace v teplotě 65 ˚C / 85˚C, nemění se tím chuť ani barva zmrzliny.
AKO produkt s.r.o.
Lidická 700/19, 602 00 Brno
Obchodní kancelář
J. Fučíka 1270, 691 41 Břeclav – Poštorná
Michal Knap
Rozvoz nad 5000 Kč nebo 250 EUR - okolí Břeclavi, Malacky, Bratislava - zdarma. Ostatní objednávky zasíláme prostřednictvím dopravní společnosti Geis.